Ova donacija nastavlja višegodišnju podršku kompanije NIS Centru za zbrinjavanje odojčadi, dece i omladine, a uručena je na Svetski dan deteta, 20. novembra, uz poseban zabavni prorgram i mađioničarsku predstavu za štićenike centra.

Donaciju je centru uručio Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS, koji je rekao da je to poklon od srca svih zaposlenih u NIS-u i dodao da će ta kompanija uvek biti tu za njih: “Danas je vaš praznik, Svetski dan deteta, ali ja želim da vam svaki dan bude srećan i da bude kao praznik".

Direktor centra u Zvečanskoj Zoran Milačić zahvalio se zbog donacije: "Mi smo vrlo zahvalni, prvo radnicima kompanije NIS, pošto smo shvatili da je upravo njihova namera da se naša ustanova na ovaj način podrži i da se obezbedi ono što je neophodno, mi godinama imamo tradicionalno dobru saradnju sa NIS-om i nadam se da će ona biti nastavljena".

Prikupljena i donirana sredstva će centru u Zvečanskoj, koji je jedna od najznačajnijih ustanova koja se bavi nezbrinutom decom, poslužiti za unapređenje rada kroz kupovinu opreme za video nadzor za sve objekte u okviru ustanove, nameštaja, tepiha i tople podloge za dečije sobe i materinski dom.