Proslavljeni košarkaš New Orleans Pelicansa najavio da će za svaku trojku koju ubaci na utakmicama do Božića, donirati po 500 EUR za kupovinu nove kuće porodici Radoslava Varge iz sela Borovo kod Vukovara.

“U svjetlu nadolazećih božićnih praznika, želim da obradujem one kоjima je to najpotrebnije. Upravo iz tog razloga, za svaku postignutu trojku na utakmici, doniraću dobrovoljni iznos od 500€ koji će biti iskorišćen za kupovinu kuće samohranom ocu Radoslavu”, poručio je Nikola na svom Twitter nalogu 28. novembra.

Akciju za pomoć Radoslavu pokrenula je organizacija Srbi za Srbe 17. novembra. Radoslav Varga živi u Borovom selu kod Vukovaru sa 6-oro dece. Porodica živi u maloj, oronuloj kuće, bez kupatila. Kako Radoslav radi, deca su velikim delom dana prepuštena sama sebi, a uslovi u kojima žive njihovu situaciju čine još težom.

U razgovoru sa Radoslavom i predstavnicima opštine Borovo, članovi organizacije Srbi za Srbe zaključiti su da je najpraktičnije rešenje kupovina neke od velikog broja kuća koje se u Borovu trenutno prodaju, s obzirom na to da puno ljudi odlazi iz ovog sela u veće gradove ili inostranstvo.

A sam Nikola je za taj cilj već napravio jedan značajan pomak. Na utakmici odigranoj 29. novembra protiv Washington Wizards on je postigao čak 3 trojke, što znači da je za porodicu Varga već obezbeđeno više od 1.500 EUR. Do kraja akcije, odnosno 7. januara, Pelikansi će odigrati još 6 utakmica, što znači da će ovaj sportista imati još puno prilika da pokaže kako svoju veštinu, tako i velikodušnost.

Srećno na terenu, Nikola!