Zajedno sa firmom Frutex, fondacija je lansirala kampanju 13. oktobra putem koje se prikupljaju sredstva za stipendiranje studenata, tako što se od svakog prodatog Relax soka odvaja po 5 Centi za taj fond. Očekuje se da se putem ove akcija prikupi oko 72.000 EUR.

Fondacija je deo Frutexa, preduzeća koje proizvodi bezalkoholna pića (uključujući energetsko piće Golden Eagle i Relax sokove). Ovo je drugi put da se stupendije dodeljuju, a u prethodnoj kampanji stipendirani su studenti u 2015/2016. godini. Tokom 2 meseca kampanje, Frutex je prikupio ukupno 90.000 EUR, što je omogućilo 100 stipendija za studente sa Kosova, iz Albanije, Makedonije. Crne Gore i Preševa u Srbiji.

Ovoga puta mogu se prijaviti studenti sa Kosova, iz Albanije i Makedonije, koji pohađaju privatni ili državni univerzitet. Studentima će biti obezbeđene mesečne stipendije u visini od 80 EUR. Rok za prijavu je 20. novembar a online formular se može naći ovde.

Lendrit Paluši, jedan od osnivača fondacije istakao je da će prioritet biti dam studentima sa invaliditetom, kao i onima koji dolaze iz porodica teškog materijalnog stanja ili studentima koji žive bez roditelja.