Institut je deo dečije bolnice u Skoplju, a novac će biti iskorišćen za opremanje odeljenja za intenzivnu negu opremom za lečenje pacijenata sa bronhopulmonalnom displazijom i cističnom fibrozom.

Velikodušna donacija delom je omogućena direktno iz sredstava kompanije, ali delom i putem jednog posebnog fundraising događaja. Deo novca prikupljen je na rođendanskoj zabavi Olge Kostovske, predsednice nadzornog odbora u Eurolinku. Umesto poklona, gosti su mogli da doniraju novac, a za uzvrat su dobijali crteže dece koja se leče u bolnici. Na događaju je sakupljeno 10.000 EUR, dok je dodatnih 20.000 EUR došlo iz same kompanije. 

Novac će biti iskorišćen za kupovinu potrebne opreme: respiratora, inkubatora, infuzionih pumpi i ostalih uređaja koji su potrebni kako bi odeljenje intenzivne nege radilo kako treba:

“Nažalost, intenzina nega u ovom trenutku je samo poluintenzivna, obzirom da ne raspolaže potrebnom opremom. Kupovinom ovih uređaja bićemo u prilici da u potpunosti opremimo barem dva kreveta", rekao je Dr. Andonovski, direktor bolnice.

Eurolink je inače dobro poznat u Skoplju zbog njihovog pozitivnog uticaja na društvo. Prethodne inicijative između ostalog su uključivale stipendija za studente prava, doniranje sredstava Muzeju savremene umetnosti i jednom studetnskom domu. Ovoga puta, jedan sjajan fundraising događaj pomogao je njihovom programu društvene odgovornosti da ode i korak dalje u pomoći društvu.