Holding kompanija MK Group završila je svoju akciju Magnet za ljubav obezbedivši 20.000 EUR za nabavku softvera za Dečiju bolnicu u Novom Sadu. A oprema iz NIS-a vredna skoro 145.000 EUR pristigla je u bolnice u Kragujevcu i Kosovskoj Mitrovici.

U vreme praznika, kada često darujemo da bismo obradovali ljude oko sebe, važno je setiti se i onih ciljeva koji su značajni bez obzira na doba godine. Jedan od njih svakako je i zdravstvo, odnosno obezbeđivanje što boljih uslova za lečenje.

Akcija Magnet za ljubav pokrenuta je u okviru istoimene fondacije koju je MK Grupa osnovala 2015. U protekle 3 godine, kompanija je uz podršku partnera i donatora prikupila 400.000 EUR za kupovinu opreme za Dečiju bolnicu u Novom Sadu.

Akcija Magnet za ljubav pokrenuta pre 17 meseci imala je za cilj da obezbedi kupovinu uređaja za magnetnu rezonancu, specijalnog inkubatora i prateće opreme za bolnicu u Novom Sadu. Akcija je zaokružena 24. decembra sa donacijom vrednog softvera FREEZEit.

Bolnici Studenica u Kraljevu kompanije NIS Petrol darovala je skoro 100.000 EUR, a sredstva će se iskoristiti za kupovinu laparoskopskog stuba koji se koristi u savremenim hiruškim zahvatima, a zameniće zastareli aparat iz 2004.

Pored Kraljeva, NIS je obezbedio i donaciju sanitetskog vozila sa mobilnim inkubatorom u vrednosti od 45.000 EUR. Direktor NISa Kiril Tjurdenjev istakao je da je njegova želja da se vozilo što manje koristi, ali takođe i pojasnio da je važno da se građanima da sigurnost da ovakva služba dobro funkcioniše.

U okviru prošlogodišnjih aktivnosti, kompanija NIS i njeni zaposleni obezbedili su preko 136.000 EUR (16.000.000 RSD) za nabavku nove opreme za Insitut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu, dok je od sredstava prikupljenih u okviru prethodne godine NIS donirao aparate dečijoj klinici Tiršova u Beogradu.