U hotelu Hyatt Regency Belgrade, 25. novembra, održan je 8. dobrotvorni bal ˝Let’s bond for the ones in need˝ koji je organizovao BELhospice. Prikupljeno je 134.000 EUR koje će biti usmerene na rad BELhospice centra kao i izgradnju prvog hospisa u Srbiji.​

Balu je prisustvovalo oko 350 zvaničnika, predstavnka diplomatskog kora, korporativnog sektora kao i brojnih pojedinaca koji su donirali tako što su kupili karte ili učestvovali u aukcijama. Gosti su imali priliku da uživaju u nastupima studenata Akademije umetnosti, a uručene su i BELhospice nagrade kompanijama, organizacijama i pojedincima koji su dali poseban doprinos radu BELhospice centra u prethodnoj godini.

Ovo je jedan od najvećih fundraising događaja u Srbiji i predstavlja važan korak za BELhospice, koji od novembra 2015. vodi kampanju za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji.

Svaka treća osoba koja premine od raka premine u bolnici, a za ostale ne postoje validni podaci. Ovi "skriveni" pacijenti su jedan od gorućih problema u društvu zato što je palijativno zbrinjavanje dostupno malom broju pacijenata. U celoj Srbiji još uvek ne postoji nijedan stacionarni hospis - ustanova koja bi se brinula o onkološkim pacijentima u odmaklim fazama bolesti i podržala njihove porodice.

BELhospice-ova misija je da tim ljudima umanji patnju, sačuva dostojanstvo i podrži njihove porodice. Zbrinjavanje pacijanata, kao i edukacija za volontere, doktore, socijalne radnike i psihologe u oblasti palijativne nege, biće besplatni.