Podrška u borbi protiv štetnih posljedica COVID-19 nastavlja se širom regiona. U današnjem tekstu saznaćete kako su izgledala januarska davanja za borbu protiv COVID-19.

PerSu supermarketi donirali proizvode subotičkoj COVID ambulanti

Rukovodstvo kompanije PerSu uručilo je pakete svojih proizvoda COVID ambulanti u Subotici. Na ovaj način je kompanija željela da pruži podršku ljekarima i medicinskim radnicima u borbi protiv korona virusa.

Ovo nije prvi projekat te vrste koji PerSu sprovodi sa ciljem podrške u borbi protiv COVID-19. Naime, kompanija je ranije osmislila i sprovela niz aktivnosti koje su imale za cilj da stimulišu građane da se pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera i time doprinesu ovoj borbi.

Raiffeisen banka pomaže porodicama pogođenim pandemijom

Raiffeisen banka je podržala projekat „Točak života“, koji sprovode fotograf Sever Zolak i Centar za integraciju mladih, sa ciljem pomoći porodicama čiji je materijalni status znatno pogoršan usljed pandemije.

„Ova ideja mi se javila nakon što sam pročitao članak o padu cijene otkupa sekundarnih sirovina. Pozvao sam Svratište i saznao da veliki broj njihovih korisnika upravo recikliranjem zarađuje za život. Njihovi bicikli su u katastrofalnom stanju i često u kvaru, pa su korisnici primorani da posuđuju bicikle jedni od drugih”, objasnio je Sever Zolak za cordmagazin.com.

Glavna ideja projekta je da se izrade personalizovani električni bicikli koji su prilagođeni fizičkoj konstituciji samih korisnika i da se doniraju porodicama nastanjenim u romskom naselju u Beogradu. S obzirom na to da je većini porodica iz ovog naselja osnovni izvor prihoda skupljanje i prodaja reciklažnog materijala – ovi električni bicikli će imati korpe za reciklažu i time štedjeti vrijeme i snagu ljudima koji ih koriste.

„Pandemija je ostavila teške posljedice i važno je da što više pojedinaca i kompanija sa svoje strane da doprinos obezbjeđivanju dodatnih sredstava za život onim našim sugrađanima koji su najviše pogođeni tim posljedicama“, izjavila je Katarina Gaborović, direktorka Odjeljenja za marketing i odnose sa javnošću Raiffeisen banke.

Donacija za Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

Udruženje „Partnerstvo za zdravlje“, u saradnji s partnerskim organizacijama i institucijama, doniralo je testove na COVID-19 i zaštitnu opremu za zdravstvene radnike u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Direktorica „Partnerstva za zdravlje“, Aida Kurtović, rekla je u razgovoru za pogled.ba kako se nada da će donirana oprema, testovi, pandemijski kompleti (zaštitno odijelo, maska i rukavice) i beskontaktni termometri biti od koristi zdravstvenim ustanovama.

U okviru regionalnog SoS projekta koji sprovodi „Partnerstvo za zdravlje“, slična donacija ranije je uručena Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i JZU Bolnici „Sveti vračevi“ u Bijeljini, a ukupna vrijednost donirane opreme je oko 200.000 KM.

Donacija za Dom zdravlja u Budvi

Turistička organizacija Budva donirala je budvanskom Domu zdravlja kontejner za testiranje na COVID-19, čija je vrijednost 4.000 EUR, kao i 1.000 EUR za nabavku brzih testova.

Ova donacija je od velikog značaja za Dom zdravlja u Budvi, s obzirom na to da se u njemu trenutno testira oko 150 ljudi svaki dan.

Fondacija „Forever Friends“ beranskoj bolnici donirala bolničku opremu, maske i paketiće za bebe

Predsjednica fondacije „Forever Friends“, Iva Babović, uručila je bolničku opremu, zaštitne maske i 30 paketića za novorođene bebe u Opštoj bolnici u Beranama.

Donacija je uručena i za djecu zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi, kao i za djecu iz socijalno ugroženih porodica sa područja opštine.

U razgovoru za cdm.me, Babović je istakla da fondacija od osnivanja pruža pomoć građanima Crne Gore.

Ukoliko i sami želite da date podršku u borbi protiv štetnih posljedica COVID-19, podsjećamo vas da to možete učiniti onlajn donacijom na covid19.donacije.rs, ili slanjem SMS poruke na broj 7300.