COVID-19 je i dalje jedna od najdominantnijih tema kada su u pitanju davanja za opšte dobro.

In the previous days, we have organized various initiatives across the region to support communities in the fight against COVID-19.

In today’s weekly news overview of donations, read some of the stories about donations that have marked the previous days.

Širom regiona i u prethodnim danima organizovali smo različite akcije za podršku zajednici u borbi protiv korona virusa.

U današnjem nedjeljnom pregledu vijesti o davanjima pročitajte neke od priča o donacijama koje su obilježile prethodnih nekoliko dana.

CarGo obezbijedio besplatne obroke za medicinske radnike

Zaposleni u servisu za dostavu CarGo batler prije nekoliko dana su dostavili više od 100 svježih i toplih obroka medicinskim radnicima u privremenoj kovid bolnici u beogradskoj Areni.

Generalni direktor CarGo batlera Nikola Aćimović izjavio je ovim povodom da je donacija medicinskim radnicima samo mali znak pažnje i sitnica u odnosu na sve ono što oni za nas rade u proteklih godinu dana.

Pored toga, iz CarGo-a su najavili da će u narednim danima organizovati besplatne vožnje do punktova za vakcinaciju na Beogradskom sajmu.

Preduzetnici iz dijaspore donirali 60 respiratora zdravstvenom sistemu Crne Gore

Zdravstveni sistem Crne Gore dobio je donaciju od 60 respiratora, vrijednu oko milion dolara, od privrednika iz dijaspore, porijeklom iz Crne Gore, koji su željeli da ostanu anonimni.

To je najvažnija vrsta donacije koja nam je u ovom trenutku potrebna i jedini način da tehnički pospješimo sadašnje kapacitete zdravstvenog sistema Crne Gore. Ako uzmemo u obzir značajno povećanje broja respiratora koje sada imamo zahvaljujući ovoj donaciji, jasno je da će kvalitet zdravstvene zaštite biti značajno unaprijeđen, izjavila je povodom donacije direktorica Kliničkog centra Crne Gore dr Ljiljana Radulović.

Alma Ras donirala dva respiratora za UKC Tuzla

Kompanija Alma Ras uručila je donaciju Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. U pitanju su dva respiratora koji će biti raspoređeni u kovid bolnicama.

Naš uspjeh se mjeri brigom prema onima kojima je naša pomoć najpotrebnija, istakla je portparolka kompanije Alma Ras, Mirvana Muhović.

Hemofarm donirao 500 brzih testova trebinjskom Domu zdravlja

Kompanija Hemofarm je trebinjskom Domu zdravlja donirala 500 brzih testova na korona virus.

Donirani testovi dio su Hemofarmove kampanje Superheroji maske nose ispod očiju, u okviru koje se dio sredstava od prodaje probiotika odvaja za kupovinu zaštitne opreme.

 

Opština Novi Grad donirala zaštitnu opremu za borbu protiv Covida-19

Opšina Novi Grad Sarajevo isporučila je prije nekoliko dana vrijednu donaciju gradu Goražde. U pitanju je zaštitna oprema za borbu protiv COVID-19, koju čine medicinska zaštitna odijela, jednokratne zaštitne maske, rukavice, dezinfekcioni koncentrat, dezinfekciono sredstvo za ruke, pulsni oksimetar i mjerač pritiska sa stetoskopom.

Oprema je dodijeljena Domu zdravlja Dr Isak Samokovlija, Zavodu za javno zdravstvo BPK-a, mjesnim zajednicama, Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde, Gradskoj upravi Goražde, Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Goražde, Domu za stara i iznemogla lica, kao i udruženjima civilnih žrtava rata, udruženjima koja okupljaju osobe sa smetnjama u razvoju, Udruženju oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja Biser, Udruženju penzionera, Udruženju dijabetičara, kao i za druge interventne potrebe.

Još  jednom vas podsjećamo i da borbu protiv posljedica COVID-19 u svojim zajednicama možete podržati online donacijom na platformi Donacije.rs.