Akcija koju Parking servis sprovodi već nekoliko godina podrazumeva da se celokupan godišnji prihod od naplate parkiranja na ovim mestima koristi za kupovinu opreme za škole.

Kada se tu parkirate, nema potrebe da proveravate sat, zato što se vaš novac koristi da deca u beograskim školama dobiju bolje i savremenije uslove za učenje. Mesta za parkiranje se naravno nalaze u neposrednoj blizini škola i jasno su označena, a na samom početku akcije blio ih je još lakše prepoznati, s obzirom na to da su ih deca ukrašavala svojim crtežima.

Donacije različitih nastavnih pomagala uručene su 19. novembra u 25 beogradskih škola, a ukupna vrednost donacija iznosi oko 25.000 EUR (3.000.000 RSD). U školama na opštinama Stari grad, Savski venac, Vračar, Palilula, Zvezdara, Novi Beograd i Zemun uručeno je 23 projektora, 13 interaktivnih tabli, 6 štampača, 2 računara i 2 razglasa.

Slična akcija, Bebi parking mesto, sprovodi se kako bi se na isti način prikupila sredstva za neko od 3 porodilišta u Beogradu - GAK Narodni front, Kliniku za ginekologiju i akušerstvo KCS i KBC Zvezdara bolnica za ginekologiju i akušerstvo . Ovaj projekat započeo je 2017. a u junu ove godine uručene su i prve donacije medicinske opreme: mobilna LED operativno-preglednu lampu, sondu za zvučni aparat, ginekolški sto i krevet za poluintenzivnu negu.