Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) od 2003. godine pruža višestruku pomoć deci oboleloj od raka i njihovim roditeljima: unapređuje kvalitet lečenja i života obolele dece i njihovih porodica, edukuje pacijente i stručno medicinsko osoblje i svakodnevno brine o deci i roditeljima sa teritorije cele Srbije.

Od danas, NURDOR pokreće novu kampanju za izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu, pod nazivom „Pruži korak“, u koju se mogu uključiti svi pojedinci i kompanije koji to budu želeli.

U pitanju je aplikacija za mobilne telefone „Pruži korak“, koju možete besplatno preuzeti na Play i App store-u. Aplikacija funkcioniše po principu pedometra, koji će broji korake i preračunava prepešačene metre u dinare po principu 1000 m = 100 din; 2000 m = 200 din; itd. Što više kilometara građani budu prepešačili, kompanije će više novca donirati NURDOR-u.

Tamara Klarić, predstavnica NURDOR-a i Bogdan Stevanović (Blogdan), volonter u ovoj organizaciji otkrili su nam sa kojom idejom je nastala aplikacija, kako će funkcionisati i zbog čega je važno da podržimo ovu akciju.

Tamara i Bogdan će, u okviru kampanje „Pruži korak“, pešačiti od Niša do Beograda u periodu od 19. do 26. septembra.

Kako ste došli na ideju za nastanak aplikacije „Pruži korak“ i kako funkcioniše aplikacija?

Tamara: Prva akcija „Pruži korak“ nastala je 2017, kada smo pešačili od Beograda do Niša, za izgradnju hemato-onkološkog odeljenja Klinike za dečje interne bolesti u Nišu. Tada je bila ideja da svako ko želi da nas podrži može da otkupi jedan naš korak slanjem sms poruke na broj NURDOR-a i da po ceni od 100 dinara simbolično kupi jedan naš korak. Uspeli smo da sakupmo 3 miliona dinara kroz sms poruke.

Izgradnja bolnice je završena i sada je to jedna nova zgrada, sa potpuno novom medicinskom opremom, sagrađena i opremljena po meri deteta, nešto na šta smo nas dvoje, kao akteri jedne od akcija koja je bila namenjena fandrejzingu za tu bolnicu, ponosni.

Ono što smo želeli u drugoj akciji pešačenja, koja se dešava za nekoliko dana, jeste da uključimo i poslovni sektor, odnosno i kompanije jer prošli put je izostala akcija sa te strane.

Možda zbog toga što smo i mi, na neki način, bili neiskusni i nismo na pravi način prišli toj strani donatora, nismo im se obratili kako je trebalo, da bi se kod njih probudila želja da učestvuju tada u toj akciji, ali ovaj put smo smislili način da i njima učinimo zanimljivim celu priču, da ih uključimo u akciju pešačenja.

Tako smo došli na ideju da to bude kroz aplikaciju za mobilne telefone. Ona funkcioniše kao pedometar. Kada je neko skine na telefon i registruje se, aplikacija od tog trenutka broji korake koje korisnik prelazi u toku dana.

Paralelno sa brojačem koraka postoji konvertor koji te korake konvertuje u dinare, po formuli da je jedan kilometar ekvivalent 100 dinara. Korake konvertovane u dinare društveno odgovorne kompanije, koje su deo cele te akcije uplaćuju NURDOR-u za izgradnju nove roditeljske kuće. Koliko god koraka mi prepešačimo, aplikacija će ih unovčiti, a kompanije će ih uplatiti NURDOR-u kao donaciju.

Sa jedne strane je donator pešak, čiji je zadatak da hoda, a sa druge strane je donator sponzor, čiji je zadatak da te korake uplati kao donaciju.

Bogdan: Tokom prve šetnje mnogi sugrađani su nas pitali da pešače sa nama. Zbog logistike organizovanja same šetnje vrlo je teško to izvesti, jer mi spavamo u kućama roditelja čija su se deca lečila i u kućama volontera i onda je to jako teško organizovati za veliki broj ljudi.

Tako da je aplikacija „pomirila“ obe stvari – poslovni sektor koji je prošlog puta ostao tih jer mu mi nismo ni prišli sa nekom interesantnom idejom i ljude koji žele da pešače kao i mi, da mogu da implementiraju aplikaciju u svoje dnevne aktivnosti – ili da siđu iz autobusa dve stanice ranije, pa da pešače, ili da zamene kola pešačenjem do posla. Praktično fizičkom aktivnošću se „oživljava“ novac koji su kompanije namenile za NURDOR.

Sama aplikacija ima više nivoa. Primarni je prikupljanje novca za novu roditeljsku kuću, ali i pozivanje na fizičku aktivnost, jer je pešačenje najbolja prevencija srčanih bolesti.

Takođe postoji i ekološka strana aplikacije gde možemo doprineti da se, bar na nekoliko dana smanji emisija štetnih gasova u vazduhu.

Kako je izgledao sam razvoj aplikacije i saradnja sa programerima koji su radili na njenom razvoju?

Tamara: Razvoj aplikacije omogućila je kompanija Vivify Ideas iz Novog Sada i mi smo neizmerno srećni i zahvalni što smo naišli na njih i što su deo cele ove priče.

Bilo je jako interesantno i izazovno. Bili smo oduševljeni kako su oni oduševljeno i srdačno prihvatili celu ideju, jer mi kada smo krenuli da razmišljamo o aplikaciji uopšte nismo shvatali razmere tog posla sa programerske strane.

Oni su to od početka prihvatili kao naš zajednički projekat. Prezadovoljni smo saradnjom i njihovim odnosom prema celoj priči i trudom koji su uložili.

Koji je najvažniji cilj koji želite da ostvarite uz pomoć aplikacije?

Tamara: Izgradnja Roditeljske kuće, kojoj je namenjena cela akcija.

NURDOR vodi trenutno 5 roditeljskih kuća, od kojih su tri u Beogradu i maksimum kapaciteta je 13 porodica u Beogradu. U poslednje 2 do 3 godine je primetan veći broj porodica koje se javljaju u potrazi za tom vrstom podrške, tako da se u Beogradu javio tak problem manjka kapaciteta. Od te tri kuće u Beogradu, samo jedna je u vlasništvu udruženja, druge dve su privremena rešenja, kuće dobijene na korišćenje, tako da taj kapacitet može u nekom trenutku da se smanji, nevezano za bilo kakvu oduku NURDOR-a. Tako da je za 2019. godinu kao prioritet postavljen projekat nove roditeljske kuće.

Roditeljska kuća je zaista važna jer je namenjena deci i porodicama koje dolaze iz cele Srbije. Porodice dece koja žive na po 100 – 200 kilometara od Beograda su prinuđene da se privremeno, što može biti minimum godinu dana, koliko minimalno može trajati lečenje malignih bolesti, presele u Beograd.

Roditeljske kuće su možda jedan od najvažnijih projekata koje sprovodi NURDOR jer ne samo da pružaju materijalni oslonac i materijalnu sigurnost, jer je smeštaj u Roditeljskoj kući potpuno besplatan i deca imaju svako jutro organizovan prevoz na terapije i nazad, već porodice imaju na nedeljnom nivou podršku psihologa i socijalnih radnika i radionice, kada ih posećuju dečiji psiholozi, onkolozi, nutricionsti, pedijatri. Takođe, volonteri NURDOR-a, edukovani za rad sa decom koja su na lečenju provode vreme sa decom.

Sveobuhvatna je podrška celoj porodici i kada pričamo sa porodicama koje su prošle kroz lečenje deteta, oni najviše od svega ističu Roditeljsku kuću, smatraju kao neku vrstu privilegije što su mogli da borave u takvom okruženju i što su imali sa kim da podele to što im se tada dešavalo.

Roditelji su jedni drugima često važan oslonac i podrška. Iz tog razloga mislim da je to projekat u koji svi zajedno treba da se uključimo i da cela Srbija ima priliku da izgradi jedan tako važan objekat.

Koliko kompanija je za sada podržalo akciju?

Tamara: CarGo je generalni pokrovitelj cele akcije. Podržali su nas i PS Fashion, MenPower, BIG Shopping Center, DM drogerie, OIP.bz, Tradecore, Smurfit Kappa, Red Communications, Stadion Shopping Center, Doncaffe, Ninamedia, Meda auto servis, Skockan butik, Chapter4, ŽKK Radivoj Korać.

Svi donatori su, takođe, vidljivi u aplikaciji - postoji tab gde se nalazi lista svih donatora.

Kroz aplikaciju postoje tri načina promocije donatora – korisniku će na prvih dva, pa onda na svakih pređenih 5 kilometara, stizati push notifikacije u vidu zahvalnice i čestitke na tome što je do tada urađeno, gde aplikacija obaveštava korisnika koliko kilometara je prepešačio do tog trenutka i da je uz pomoć određene kompanije donirao određenu količinu novca.

Druga vrsta notifikacije su male motivacione poruke koje će stizati pre podne i popodne. To smo osmislili zbog radnog vremena – da stigne pre nego što se krene na posao i pred kraj radnog vremena, da bismo motivisali ljude da eventualno ne odu kolima na posao ili da u nekom delu prevoz zamene pešačenjem. U toj poruci biće uključen i naziv donatora i logo, koga aplikacija bira sama po algoritmu koji prati.

Postojaće i mogućnost deljenja na društvene mreže, kako dnevnog, tako i ukupnog rezultata i u tom deljenju će biti logo kompanije koja sponzoriše pešačenje tog korisnika.

Što se tiče algoritma koji definiše koji donator će se u kom trenutku pojaviti kom pešaku, to zavisi od iznosa donacije, odnosno od paketa koji je određena kompanija odabrala. Postoje tri paketa donacija – u zavisnosti od visine donacije, u aplikaciji postoji parametar koji definiše frekventnost pjavljivanja donatora. Što je veća donacija, to će donator biti vidljiviji kroz aplikaciju.

To nam je bio način da se zahvalimo donatorima.

Kod nas postoji dosta uvreženo mišljenje da ne treba promovisati te aktivnosti i da onaj ko pomaže pomaže u tišini. Mi ovim projektom pokazujemo da je važno pričati o tome i da o dobrim i lepim stvarima i o ljudima koji čine dobra dela treba pričati i da je važno znati ko su ti ljudi koji pomažu.

Treba dati veći prostor takvim stvarima i nadamo se da će ova naša priča pomoći da se to kod nas menja i da napredujemo u tom smislu.

Bogdan: Važno je pomenuti i kompaniju Vivify Ideas iz Novog Sada, koja se odazvala našem pozivu da napravi aplikaciju. Oni su našu ideju oplemenili i sproveli u delo, što je izuzetno lep gest.

Na koji način se mogu uključiti novi donatori?

Bogdan: Novi donatori se mogu uključiti u svakom trenutku. Mi se nadamo da će kompanije koje, kada budu videle princip rada aplikacije i kada budu videle medijski odjek cele ove priče, da će im zazvučati interesantno.

U bilo kom trenutku, svuda će biti dostupni naši kontakti i kompanije nas mogu kontaktirati. Ja sam zadužen za unošenje kompanija u aplikaciju, dok je Tamara, koja je pravnica, zadužena za ugovore. Direktno se potpisuju ugovori sa NURDOR-om. Bilo ko može da se uključi bilo kada.

Takođe, važno je napomenuti da nije potrebno da kompanije koje se odluče da budu deo ove priče uplate novac odmah, već se, u skladu sa ugovorom, novac može uplatiti ritmom koji njima odgovara – do kraja godine, ili čak u prvim kvartalima sledeće godine jer izgradnja Roditeljske kuće je projekat od nacionalnog značaja koji će trajati tako da je novac u svakom trenutku dobrodošao.

Aplikacija je i prilika da se podigne vidljivost toga što radi NURDOR, da se ljudi podstaknu na dobročinstvo i da se ukaže na kompanije koje imaju senzibilitet da prepoznaju to kao nešto važno.

Kada su u pitanju građani, to što je aplikacija dostupna svuda u svetu nam je velika motivacija i biće nam još veća motivacija za neke buduće akcije.

Prošli put smo takođe primetili da je izostala uključenost dijaspore, koja je u slučaju naše države prilično brojna, tako da je korisno što aplikacija omogućava da ljudi širom sveta mogu da je koriste. Vrlo je jednostavna za korišćenje, tako da i ljudi koji ne razumeju srpski mogu da je koriste.

Kako će izgledati promocija aplikacije? Na koji način ćete raditi na motivisanju donatora, kako građana, tako i kompanija da se uključe?

Bogdan: Mi danas krećemo sa medijskom promcijom aplikacije, a u četvrtak, kada započnemo pešačenje od Niša do Beograda, bićemo prisutni i kroz medije i kroz društvene mreže.

Takođe, regrutovali smo malu grupu ljudi koji će biti ambasadori aplikacije na društvenim mrežama. Trudili smo se da odaberemo ljude iz različitih branši koji emituju društvenu odgovornost kroz svoje delovanje. To će doprineti vidljivosti.

Mi računamo na šerove na društvenim mrežama, medije i kompanije koje su podržale aplikaciju. Kompanije koje su nas pdržale će motivisati svoje zaposlene da koriste aplikaciju, ali i kompanije koje su dobile informaciju a nisu bile u prilici da nas podrže će motivisati svoje zaposlene da pešače.

Imamo podršku i kompanije AlmaQuatro, tako da će biti nekoliko bilborda što po Nišu, što po Beogradu.

SMS broj 1150 takođe aktivan za pomoć, jer kroz aplikaciju se aktivira novac koji doniraju kompanije, ali ako neki pojedinac želi da donira višu sumu preko žiro računa, ili lični novac kroz SMS donaciju, to je vrlo dobrodošlo, jer želimo da taj momenat davanja bude prisutan, kako kroz aplikaciju, tako i kroz konkretne novčane donacije.

Deo kampanje je i to što ćete od 19. do 26. septembra pešačiti od Beograda do Niša. Poslednjeg dana, na ulasku u Beograd, mogu vas podržati sugrađani koji to budu želeli. Recite nam nešto više o tome.

Bogdan: Na ulasku u Beograd organizovaćemo „Marš solidarnosti“. Poslednjeg dana pešačimo od Ripnja do Beograda, a poslednjih nekoliko kilometara - od Sportskog centra Banjica do bolnice u Tiršovoj moći će da nam se priključe svi građani koji žele da otpešače tih nekoliko kilometara i iskažu podršku roditeljima i deci koja boluju od raka i nama dvoma, posle 260 kilometara.

Biće priređen i mali doček u parku ispred bolnice, koji će organizovati NURDOR.

Želimo da pozovemo sve ljude koji žele da osete energiju pešačenja i udruženosti za dobar cilj da nam se pridruže u „Maršu solidarnosti“, 26. septembra, između 15 i 17h. Ideja je da oko 15h budemo na Banjici i da u 17h stignemo u Park Milutina Milankovića.

Postoje li planovi za dalji razvoj aplikacije ili nekih drugih digitalnih proizvoda za potrebe NURDOR-a?

Bogdan: Tamara i ja imamo dosta planova za ovu aplikaciju, jer je naše čedo u službi NURDOR-a.

U narednom periodu ćemo se truditi da život ove aplikacije nastavi da postoji neovisno od nas dvoje, neovisno od naših „Pruži korak“ akcija. Ideja nam je da ustupamo akciju i školama, gde će motivisati đake da pešače, a kompanije donirati za đačke korake. Ideja je i da motivišemo kompanije da među svojim zaposlenima organizuju neka mala takmičenja, pa da se u skaldu sa brojem pređenih koraka uplati donacija.

U neke naredne dve ili tri godine, ideja je da uspostavimo mogućnost da korisnik može da bira kojoj humanitarnoj organizaciji želi da donira kroz svoje pešačenje, kako da bismo pokrili i druge organizacije koje pomažu različitim ugroženim grupama.

Ideja je da možda ujedinimo region u čitavu ovu stvar, videćemo kako ćemo funkcionisati u tom pravcu.

Koja je bila lična motivacija da se uključite u projekat razvoja aplikacije i pokrenete inicijativu „Pruži korak“?

Bogdan: Mislim da je dobročinstvo sastavni deo svakog bića. Nas dvoje smo već 10 godina volonteri NURDOR-a i iskusili smo ličnu ispunjenost kroz rad sa drugima i možda i neko nalaženje lične svrhe, pronalaženje identieta u zajedništvu.

Taj volonterski rad nam je doneo i mogućnost da osvestimo šta bi moglo da bude bolje. Ja, na primer, znam da neka deca provode novogodišnje praznike u bolnici ili u Roditeljskoj kući, daleko od svoje braće i sestara i onda to te inspiriše da uradiš nešto da njima bude bolje.

Tamara: Neobuzdana želja da se pomogne drugome, da se pomogne nekome ko ne može sam. Kada vidiš da si uspeo da pomogneš nekome, da osvestiš taj trenutak da je nekome bolje jer si ti uradio nešto dobro. I vera u to da mi možemo da budemo bolji.

Volim da iskoristim taj Bogdanov citat „biće nam bolje kada budemo bolji“ i to i jeste jedna od parola cele ove naše akcije.