Virtuelne radionice: Digitalna neprofitna organizacija | Giving Balkans

Virtuelne radionice: Digitalna neprofitna organizacija

Digitalna neprofitna organizacija

Divider text here
U okviru Resurs centra za organizacije civilnog društva, spremili smo za april i maj 28 radionica, odnosno 42 sata video materijala za učenje i razvoj od kuće za sve predstavnike neprofitnih organizacija. Na ovim radionicama ćeš saznati:
  • Kako da dođeš do (besplatnih) alata i kako da ih koristiš u svom radu;
  • Kako da izgradiš zajednicu i bazu podrške (nema trikova i prečica);
  • Kako da razviješ svoj online fundraising model i osiguraš održivost.
Uz to ćeš dodatno dobiti i pristup zajednici sa drugim predstavnicima OCD za zajednički razvoj, korisne materijale, praktične savete i mentorsku podršku.
PRIJAVI SE

Resurs centar

Divider text here
Virtuelne radionice se održavaju u okviru aktivnosti Resurs centra za organizacije civilnog društva koji podržava Delegacija EU, a čine Građanske inicijative, Trag fondacija, Srbija u pokretu, Catalyst Balkans, Centar za socijalnu politiku, Bečejsko udruženje mladih, Forca Požega i Narodni parlament Leskovac.

Radionice drže treneri iz Catalyst Balkans, koji već godinama pomažu neprofitnim organizacijama u njihovim crowdfunding kampanjama i upotrebi tehnoloških alata.

Kome su namenjene radionice?

Divider text here
Ove radionice su namenjene svima koji učestvuju u radu udruženja ili fondacija u Srbiji, i žele da modernizuju rad svojih organizacija. Bilo da si volonter/ka, aktivista/kinja, koordinator/ka, projektni menadžer/ka ili direktor/ka, ove radionice mogu da ti daju novi uvid i drugačiji pogled na to kako jedna neprofitna organizacija može da funkcioniše u 21. veku.

Ako si donosilac odluka, ove radionice će ti pomoći da razumeš kako strateški da da svoju organizaciju sprovedeš kroz transformaciju. Ako direktno i operativno radiš na projektima, naučićeš nove veštine i videćeš koje alate možeš da koristiš.

Došao/la si do ove stranice, radiš u civilnom društvu, ali ne u Srbiji? Nikakav problem, virtuelne radionice nemaju ograničenje u pogledu broja učesnika, tako da ćemo i tebe rado videti među učesnicima.

Zašto virtuelne radionice?

Divider text here
Resurs centar redovno organizuje treninge za neprofitne organizacije u Srbiji. U vreme vanrednog stanja i COVID-19 krize, rešili smo da se brzo prilagodimo i umesto treninga, ponudimo organizacijama virtuelne radionice.

Tokom aprila i maja ćemo organizovati ukupno 28 radionica, koje ćemo držati svakog utorka, srede i četvrtka od 10č. Možeš da se prijaviš za bilo koje od njih i napraviš program posebno za sebe. Svaku radionicu možeš da pohađaš samostalno, ali ćeš dobiti zaokruženu, širu sliku ako budeš na više njih.

Da bi se prijavio/la, najpre izaberi oblasti koje te zanimaju, a onda označi koje radionice želiš da pohađaš. Nakon prijave ćeš dobiti od nas email potvrde, a sat vremena pre svake radionice ćeš dobiti link preko kojeg ćeš se uključiti.

#TehnološkiUtorak

Demonstriraćemo direktno kako se koriste CRM i drugi alati za upravljanje zajednicom, članstvom, volonterima, događajima i sl.

#MarketingSreda

Pokazaćemo ti najvažnije koncepte iz digitalnog marketinga kako bi mogao/la da izgradiš zajednicu i dobiješ podršku na efikasan način.

#FundraisingČetvrtak

Podelićemo sa tobom uspeh preko 75 kampanja vođenih na Donacije.rs i drugim platformama organizacija i medija koje smo savetovali.