Од почетокот на кризата до 31 јануари, обработивме податоци за 5.645 добротворни акции во Западниот Балкан и ја регистриравме вкупната сума на донации од EUR 67.361.175.

Додека во Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Црна Гора, Косово и Северна Македонија најголем дел од донациите се за набавка на потрошувачки производи како маски, нараквици и дезинфектант, во Србија најголем дел од донациите се за набавка на медицинска опрема.