Од почетокот на кризата до 3 август, обработивме податоци за 4.708 добротворни акции во Западниот Балкан и ја регистриравме вкупната сума на донации од EUR 63.227.972.

Додека во Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Црна Гора, Косово и Северна македонија најголем дел од донациите се за набавка на потрошувачки производи како маски, нараквици и дезинфектант, во Србија најголем дел од донациите се за набавка на медицинска опрема.