КOВИД-19 го смени животот и начинот на кој функционира општеството преку ноќ. Од почетокот на кризата до 3 август, обработивме податоци за 4.708 добротворни акции во Западниот Балкан и ја регистриравме вкупната сума на донации од EUR 63.227.972.

Додека во Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Косово и Северна Македонија компаниите беа најголеми донатори, во Албанија граѓаните донираа најголем дел од вкупната сума.