Do kraja novembra, kada kupujete u nekom od supermarketa lanaca Voli, Laković, Idea i Domaća trgovina, kao i nekoliko loklanih prodajnih mesta, potražite volontere Crvenog krsta Crne Gore, koji će prikupljati donacije hrane i kućnih proizvoda za socijalno ugrožene porodice. Ako ste sa kupovinom završili, setite se da donirate novac Volonterima Crne Gore, jer će ga oni iskoristiti da obezbede namirnice za decu suočenu sa siromaštvom.

Akciju Solidarnost na djelu Crveni krst sprovodi 3 puta godišnje, kako bi se pomoglo oko 2.000 najugroženijih porodica u Crnoj Gori, a najskorija akcija završava se 30. novembra.

Sa volonterima na terenu se možete posavetovati i o tome koje vrste artikala su najpotrebnije, kako bi ih dodali u svoju korpu za kupovinu. Donacije će iz opštinskih organizacija Crvenog krsta biti prosleđene širom Crne Gore, u danima Crvenog krsta koji se održavaju od 29. novembra do 6. decembra.

Sličnu akciju, pod nazivom “Ko to tamo nema, a nas ima” pokrenulo je i Udruženje Volontera Crne Gore. Osnovni cilj ove akcije je kontinuirano obezbeđivanje osnovnih životnih namirnica, na mesečnom nivou, za decu iz socijalno ugroženih porodica. Volonteri će u prvom periodu obići oko 10 porodica.

„Naravno da je akcenat stavljen na najvažniji, odnosno segment od vitalnog značaja za zdravlje i razvoj, upravo u uzrastu onih, na koje, ovim putem, osim same pomoći, želimo i da skrenemo pažnju šire javnosti u Crnoj Gori. Zbog svega navedenog, od ključnog značaja za kvalitetno i uspješno ispunjavanje potreba ovih mališana svakako je i pribavljanje novčanih sredstava, koja bi se, nakon detaljnih upoznavanja sa uslovima u kojima žive, usmjeravala na ono što im je neophodno ili najpotrebnije, od prehrambenog, higijenskog i odjevnog, preko školskog i obrazovnog, za svakodnevno, pristojnije i humanije građansko življenje“, naveli su Volonteri Crne Gore.

Akciju možete podržati uplatom na žiro račun: 520-9194-41, a udruženje možete kontaktirati i kako biste od njih dobili posebne kutije za donacije, koje su pogodne za izlaganje u vašem lokalu ili poslovnom prostoru.

Za detaljnije informacije kontaktirajte Crveni krst ili Volontere, i sa svojih malo učinite puno za druge.