Nakon velikog potresa koji je u ožujku pogodio Zagreb, Hrvatsku je jučer pogodio niz potresa s epicentrom u Petrinji, koji su prouzročili ogromnu materijalnu štetu, ostavili mnoge bez krova nad glavom, a rezultirali desecima ozlijeđenih i 7 izgubljenih života.

Naši susjedi trebaju našu pomoć, a jedan od načina da je pružimo je donacija za kampanju Zaklade SOLIDARNA ili kampanju koju Caritas vodi na platformi Donacije.rs.

Solidarno s Petrinjom i Sisačko-moslavačkom županijom

Zaklada SOLIDARNA pokrenula je hitnu donatorsku kampanju za prikupljanje sredstava za kriznu podršku žrtvama u Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Donacije se prikupljaju putem Fonda 5.5 – za kriznu podršku nakon potresa, pokrenutog u travnju za pomoć Zagrepčanima i Zagrepčankama. Uslijed ove strašne nove nedaće, djelovanje Fonda širi se na sve gradove, sela i mjesta koji su stradali u protekla dva dana.

Donirati možete:

Račun za hitne i krizne akcije: HR2424020061500078406
Svrha: SOLIDARNO S PETRINJOM & SMŽ
Poziv na broj: 01-2021
SWIFT SWIFT/BIC: ESBCHR22

Ako donirate putem doniralice Zaklade SOLIDARNA, važno je znati da se pretvorba dinara u kune vrši automatski i da može donirati svatko tko ima platnu karticu za internetska plaćanja.

Hitna pomoć onima koji su pogođeni potresom - kampanja koju je pokrenuo Caritas Srbija

Caritas Srbija pokrenuo je crowdfunding kampanju na platformi Donacije.rs, koju možete podržati internetskom donacijom, uplatom na bankovni račun Caritasa Srbija: 220-0000000031186-42, ProCredit Bank AD- Beograd, svrha plaćanja: Pomoć za Hrvatsku ili dijeljenjem podataka o kampanji.

Sva prikupljena sredstva donirat će se Hrvatskom Caritasu koji će pružiti pomoć najugroženijim obiteljima i pojedincima, u vidu osiguranja hrane, vode, higijenskih proizvoda, odjeće, obuće, smještaja, kao i na druge načine u skladu s potrebama na terenu.

Pomoć i podrška našim našim susjedima moraju biti dostupni što prije, te podržite jednu od kampanja i donirajte za pomoć ugroženima.