Treći po redu koncert u ciklusu Prijatelji za prijatelje koji organizuje Biskupijska zaklada Fra Bonifacije Ivan Pavletić održaće se u nedelju 14. oktobra u sisačkoj katedrali, a cilj je prikupljanje sredstava za stipendiranje studenata.

Zaklada Fra Bonifacije Ivan Pavletić osnovana je 2010. godine sa ciljem stipendiranja studenata sa područja Sisačke biskupije. Fondacija svake godine finansira više desetina studentata teškog materijalnog stanja.

Prethodna dva koncerta ove jeseni održana su 23. septembra i 6. oktobra. Na prvom koncertu svirali su flautistkinja Dijana Bistrović i pijanista Dario Sabol, a na drugom nastupili su grupa Sv. Juraj i orkestar Hrvatske ratne mornarice.

Na koncertu u nedelju 14. oktobra očekuju se nastupi Siscia Vox Mundi Ansambla, sisačkog Katedralnog zbora i orguljaša Roberta Jakića, a izvodiće se muzika Matije pl. Ivšića. Ulaz na koncert je besplatan, a kako su se svi izvođači odrekli svojih honorara, posetioci će na koncertu moći da doniraju novac koji je namenjen Biskupijskoj zakladi Fra Bonifacije Ivan Pavletić.

Kako je prethodno najavljeno, konkurs za stipendije će uskoro biti otvoren. Studenti koji primaju stipendije biraju se na osnovu akademskog uspeha i materijalne potrebe.

Koncert počinje u 20h, u katedrali Uzvišenja Sv. Križa u Sisku. Dođite na ovaj koncert i pomozite vrednim studentima da bezbrižno nastave svoje obrazovanje.