Trans Mreža BalkanTrans Aid i Asocijacija Spektra i ove godine organizuju događaj pod nazivom Transpozij_um, koji okuplja trans, rodno varijantne i interrodne osobe iz čitavog regiona. Događaj se održava u periodu 27. - 31. marta, a biće upotpunjen 1. Trans Inter Maršom. 

Transpozij_um je do sada organizovan 3 puta u Zagrebu i jednom u Podgorici, a svake godine okupi oko 60 osoba iz celog regiona. Događaj je važan vid podrške svim trans, rodno varijantnim i interrodnim osobama, a posebno onih koji uz to dolaze i iz marginalizovanih grupa kao što su Romi/kinje  i migranti/kinje . 

Učesnike događaja očekuje puno zanimljivih radionica, različitih kulturnih sadržaja ali i prilika za povezivanje, razmenu iskustva i znanja. Novitet ove godine biće i održavanjem 1. Balkanskog Trans Inter Marša. 

Ovaj odličan regionalni događaj možete podržati uplatom novčanih donacija, ali naravno i prijavom za učešće na samom događaju. Kampanja za prikupljanje sredstava otvorena je do 15. februara, što je takođe i rok da se prijavite za učešće.  

Za dodatna pitanja možete se obratiti na info@transbalkan.orginfo@transaid.hr ili asocijacija.spektra@gmail.com 

Pokažite solidarnost sa trans osobama iz celog regiona i pomozite održavanje 5. Transpozij_uma