Kupus fest je jednodnevni festival koji se održava u prostoru Botaničar u Zagrebu 20. oktobra. U spoju umetnosti i botanike, posetioci festivala će moći da učestvuju u različitim radionicima, između ostalog i na hemijskoj radionici Kolorflorista, a prihod od uplate kotizacija za učešće na na ovoj radionici namenjen je udruženju Krug ljubavi koje pruža podršku ugroženoj deci iz zemalja u razvoju.

Kupus Fest se održava drugu godinu zaredom a predstavlja izuzetno zanimljivu manifestaciju koja spaja umetnost, gastronomiju, kulturu i botaniku. Radionice, izložbe i koncerti se održavaju čitavog dana, sa početkom u 9h.

Na festivalu se između ostalih održava i hemijska radionica Kolorflorista. Radionicu će voditi Maja Subotić Šušak, dizajnerka i upravnica galerije Živi Atelje DK i Tea Huten, studentkinja diplomskih studija zoologije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.

Učesnici ove radionice otkrivaće nevidljive boje i tonove u svakodnevnom bilju u okviru male priručne laboratorije. Uz to, naučiće i kako da manipulišu bojama cveća u svojoj bašti i kako da dobiju željenu prirodnu boju koju je moguće koristiti u pravljenju hrane i pića, kao i za umetničke projekte.

Cena radionice iznosi 13.50 EUR (100 KN) a sav novac namenjen je udruženju Krug ljubavi, koje pruža podršku obrazovanju siromašne i zlostavljanje dece u zemljama u razvoju.

Broj mesta na radionici je ograničen, a prijave se izvršiti putem mejla na botanicar@gmail.com.