Hrana iz restorana ST Spiza se može donirati naručivanjem preko portala dobartek.hr, svakog petka do 14. decembra.

Akcija #DonirajHranuOnline počela je prošle nedelje (2. novembra), a njen cilj je da se obezbede ukusni topli obroci za 35 stalnih korisnika prihvatilišta u Splitu. Prvi petak u akciji doneo je odlične rezultate, a organizatori se nadaju da će zbog jednostavnog načina doniranja online građani nastaviti da pokazuju jednako interesovanje za ovu inicijativu.

“Ovom akcijom, u suradnji s restoranom ST spiza, željeli smo omogućiti sudjelovanje ljudima koji nemaju vremena za kuhanje, a htjeli bi pomoći. Nismo mogli pretpostaviti koliki će odaziv biti, ali nitko se nije nadao da će prije podne biti prikupljeno čak 90% obroka, a do 14 sati svih 35. Neki su građani naručivali i po nekoliko puta. Online restoran je zatvoren tri sata prije predviđenog, što znači da je moguće prikupiti i više”, rekla Anđela Maleš, menadžerka kominukacije dobartek.hr.

Organizatori su akciju opisali kao “digitalni” nastavak akcije “O la la večera”, putem koje su grarđani imali priliku da sami kuvaju oborke za korisnike prihvatilišta.

Pogledajte šta je na meniju svakog petka, i odaberite koji obrok ćete donirati za korisnike prihvatilišta.